იაკობ გოგებაშვილის სახელობის
თელავის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
IAKOB GOGEBASHVILI TELAVI
STATE UNIVERSITY
7-8 ნოემბერი-- "კულტურათაშორისი დიალოგი-VIII" .                         
ვანო შიუკაშვილს სასურსათო ტექნოლოგიის დოქტორის აკადემიური ხარისხი მიენიჭა

27 დეკემბერს, იაკობ გოგებაშვილის სახელობის თელავის სახელმწიფო უნივერსიტეტის აგრარულ მეცნიერებათა ფაკულტეტზე,   ვანო შიუკაშვილის დისერტაციის - ,,პექტინოვანი ნივთიერებების დაგროვების დინამიკა ყურძენში და მათი გავლენა ტკბილისა და ღვინის ხარისხზე“-დაცვა გაიმართა.   კვლევა წარდგენილი იყო  სასურსათო ტექნოლოგიის დოქტორის აკადემიური ხარისხის მოსაპოვებლად.

    სამეცნიერო ხელმძღვანელები: მარიამ ხოსიტაშვილი - ტექნიკის მეცნიერებათა დოქტორი, პროფესორი გეორგ ბინდერი – დოქტორი.

    კვლევის  მიზანია ყურძენში  პექტინოვან  ნივთიერებათა დაგროვების დინამიკისა და ტკბილისა და ღვინის ხარისხზე მათი გავლენის დადგენა.

     ვანო შიუკაშვილს სასურსათო ტექნოლოგიის დოქტორის აკადემიური ხარისხი მიენიჭა.

 
მნახველთა რაოდენობა: 5783